• DBF Finance

Premies voor AOV-verzekeringen gaan fors omhoog

Niet alleen de premies zorgverzekering gaan het komende jaar hard omhoog, ook de aanbieders van arbeidsongeschiktheidsverzekeringen hebben flinke premieverhogen in petto. Zes grote arbeidsongeschiktheidsverzekeraars hebben onlangs premieverhogingen tussen de 3,75% en 5% doorgevoerd of aangekondigd, constateert AOVcentrum.nl. Zzp’ers met een arbeidsongeschiktheidsverzekering gaan daardoor een paar tientjes tot wel honderden euro’s per maand meer betalen voor dezelfde polis.De verhoging gaat niet alleen gelden voor nieuwe, maar ook voor bestaande klanten. Het onderzoek van AOVcentrum een vergelijker van arbeidsongeschiktheidsverzekeringen, heeft betrekking op de verzekeraars Avero Achmea, Aegon, Centraal Beheer, De Goudse, Interpolis en Movir. Volgens het AOVcentrum zijn de hogere premies vooral het gevolg van de huidige lage rentestand. In een enkel geval zou de premieverhoging daarnaast zijn ingegeven door een hoger aantal schademeldingen. 


Meer weten over de AOV verzekering? DBF Finance B.V. werkt samen met SharePeople CrowdSurance. Voor meer informatie bel ons op 013 7370377.


Cosmas Blaauw, oprichter en directeur van crowdsurance platform SharePeople, heeft geen goed woord over voor het gedrag van de verzekeraars. ‘Schandalig,’ reageert hij: ‘Verzekeraars gebruiken de coronacrisis om verliezen, ook in beleggingen, af te wentelen op de klant in plaats van op de aandeelhouders.'

DBF Finance B.V.

088 88 38 000

info@dbffinance.nl

Esschebaan 14 5062 BC, Oisterwijk

Wil je ook flink besparen op jouw administratiekantoor?

Diensten
Wettelijk

AVG draaiboek 

  • LinkedIn - grijze cirkel
  • Facebook
  • Twitter