• DBF Finance

Advies Coronavirus

Bijgewerkt: okt 22

Coronacrisis overleven met jouw bedrijf? Wij zijn COVID-19 proof en helpen je graag jouw onderneming ook corona-proof te maken! Op deze pagina beantwoorden wij vragen die jij als ondernemer kan hebben, en geven wij informatie over het corona-proof pakket. Wacht niet en kom in contact met 1 van onze financiële rekenwonders!


Bij DBF Finance hebben we een corona-proof pakket samengesteld om de ondernemer te helpen. Waaruit bestaat dit pakket? Dit pakket bestaat uit:

 1. NOW aanvragen inclusief vervolg. Tot op heden zit hier nog niet veel werk in (de algemene aanvraag), nadat de vergunning is toegekend zal er aanvullende informatie worden gevraagd over de oorzaak en zal er uitleg moeten worden gegeven wat meer inspanning met zich mee brengt.

 2. Aanvragen uitstel BTW + LH, dit moet per aanslagnummer separaat (per maand).

 3. Eventuele aanvraag BBZ begeleiding.

Oftewel een complete ontzorging in deze stressvolle tijd, en dat voor een vaste prijs! Namelijk € 500,-! Kom in contact met ons en maak je onderneming corona-proof!


Maatregelen coronacrisis

Dat COVID-19 de economie raakt is inmiddels een feit, het wordt zelfs al de coronacrisis genoemd, om ondernemers te beschermen heeft de overheid meerdere maatregelen aangekondigd. Hieronder zijn de belangrijkste maatregelen opgesomd:

 1. De periode waarin getroffen ondernemers belastinguitstel kunnen aanvragen, is verlengd tot 1 september 2020. Eventuele verzuimboetes voor het niet op tijd betalen, hoeven niet te worden voldaan.

 2. Halfjaar uitstel van aflossing voor leningen voor kleine ondernemers.

 3. MKB-ondernemers die in aanmerking komen voor de TOGS-regeling krijgen – bovenop de tegemoetkoming loonkosten (NOW) – een belastingvrije tegemoetkoming om hun vaste materiële kosten te kunnen betalen. Het gaat om een tegemoetkoming voor hun vaste lasten tot een maximum van 20.000 euro voor de komende drie maanden. De hoogte is afhankelijk van de omvang van het bedrijf, de hoogte van de vaste kosten en de mate van omzetderving (minimaal 30 procent).

 4. Een werkgever die minstens 20% omzetverlies verwacht, kan vanaf 6 juli 2020 wederom een tegemoetkoming in de loonkosten aanvragen bij het UWV, nu voor juni, juli en augustus. Hierdoor kunnen deze bedrijven hun personeel doorbetalen. Werkgevers die de NOW aanvragen, worden verplicht om hun werknemers te stimuleren om aan bij- en omscholing te gaan doen.

 5. Het kabinet verlengt de versoepelde regeling om zelfstandig ondernemers waaronder zzp’ers te ondersteunen, zodat zij een vergrote kans hebben om hun bedrijf te kunnen voortzetten. Zelfstandigen kunnen bij hun gemeente aanvullende inkomensondersteuning krijgen voor levensonderhoud. Deze vult tot eind augustus 2020 het inkomen aan tot het sociaal minimum en hoeft niet te worden terugbetaald

 6. In overleg met gemeenten tijdelijk geen toeristenbelasting meer te heffen.

 7. Iedereen kan uitstel van aflossing aanvragen bij de bank of belastingdienst.

Zijn er nog onduidelijkheden of heeft u vragen? Mail naar info@dbffinance.nl of bel 013 737 03 77

4 keer bekeken
DBF Finance B.V.

088 88 38 000

info@dbffinance.nl

Esschebaan 14 5062 BC, Oisterwijk

Wil je ook flink besparen op jouw administratiekantoor?

Diensten
Wettelijk

AVG draaiboek 

 • LinkedIn - grijze cirkel
 • Facebook
 • Twitter